ظهر روز دوشنبه ۱۴ اردیبهشت ماه جمعی از دانشجویان حامی مهدی کروبی در دانشگاه صنعتی خواجه نصیر الدین طوسی و همچنین اعضای انجمن اسلامی این دانشگاه دیداری با مهدی کروبی٬ نامزد دهمین دورهی ریاست جمهوری به انجام رساندند تا مطالبات و پرسشهای خود را با وی در میان گذارند. در این دیدار که با حصور طیفهای مختلف فعالین دانشجویی صورت پذیرفت مطالبات گوناگونی در عرصههای دانشگاه٬ سیاست٬ زنان٬ اقوام و اقتصاد طرح گردید که با پاسخهایی از طرف شیخ اصلاحات روبرو شد...
در ابتدای این نشست علی سلیمی٬ مطالبات حوزههای دانشگاهی و سیاسی دانشجویان را مطرح کرد که در این میان مسائلی همچون استقلال دانشگاه٬ عدم ستارهدار نمودن دانشجویان٬ پیگیری جهت آزادی دانشجویان بازداشت شده٬ تخصیص یک بیانیه در جهت مسائل دانشگاه و طرح راهکارهای عملی برای اجرای برنامهها٬ معرفی نمودن معاون اول خود برای ریاست جمهوری جهت مشخص شدن هرچه بیشتر مشیها و گام به پیش برای پاسخ به تهاجمها طرح گردیند.
رئیس مجلس ششم در پاسخ به مسائل مطروحه اشاره کرد که به حتم وزیر علومی را منصوب خواهد نمود که هرگز مسائل سرکوب نمودن دانشجویان به وقوع نپیوسته و از جمله ستارهدار نمودن دانشجویان و تعلیقهای متوالی و بازداشتهای صورت گرفته اتفاق نخواهد افتاد.
وی در مورد بازداشتهای دانشجویی که در حوزهی قدرتش نیست افزود که با تعامل بیشتر با نهادهای مربوطه و ایستادگی٬ پیگیرشان خواهد بود.
دبیرکل حزب اعتماد ملی در مورد استفاده از نیروهای حامی وی اینگونه توضیح داد که به حتم با تدبیر لازمه از آنها در جایگاههای مناسب استفاده خواهد نمود و راه را نیز برای پیشبرد امور آنها در آن مناصب نیز خواهد گشود.
وی همچنین در باب نقد دولتها و دیگر ارکان تصریح نمود که به اصل نظام جمهوری اسلامی قائل بوده ولی به نقد ارکان گوناگون نظام اعتقاد دارد.
در بخش دیگری از این نشست مطالبات زنان مطرح شد که در سه حوزهی کلی فرهنگی٬ حقوقی و سیاسی بیان شد.
در بخش فرهنگی به فرهنگ زن ستیزی و مرد محور جامعه٬ در باب حقوق زنان خواستهی برابری حقوق زنان و در عرصهی سیاست نیز حضور زنان ذر کابینه و عرصهی مدریت کشور مطرح شد.
همچنین مطالبه محوری حقوق زنان از جمله پیوستن به کنوانسیون رفع تبعیض علیه زنان٬ حقوق کاری برابر زنان در زمینههای مختلف٬ NGOهای مختلف از جمله کمپین یک میلیون امضا بیان شد که کروبی در پاسخ به این مسائل گفت؛ مقید به حضور زنان در عرصههای گوناگون کاری میباشد و عمیقا معتقد است که باید جهت فرهنگسازی این امر به فعالیت پرداخت٬ و حتی به خانوادهی خود اشاره نمود که فعالیتهای بسیاری را در این زمینه به انجام رسانیدهاند٬ و با وقوف این مطلب که این امور هزینهدار نیز هستند برایشان خواهد ایستاد٬ و بویژه بر فرهنگ این امر که خود زنان نیز باید به این خود باوری برسند تا جامعه آنها را باور دارد کار خواهد نمود٬ و از نهادهای مدنی فعال در این عرصهها نیز حمایت خواهد نمود.
در پنل دیگر این دیدار مطالبات قومیتها بیان شد که از جمله اجرای قانون اساسی بدون گزینش مواد مختلف آن بود٬ که از جمله اجرای مواد تدریس زبانهای محلی اقوام در مدارس٬ برابری و مساوات قومیتها٬ تشکیل احزاب و تشکلهای صنفی و سیاسی آنان بود٬ عدم انتصاب مدیران و معاوینین غیر قومی از دیگر مسائل آنان بود٬ همچنین به فشار بر این اقوام و سرکوب و بازداشت آنان اشاره شد و در ادامه آزادی مطبوعات و فیلترینگ سایتهای قومی مطرح شده و فرهنگسازی جهت عدم تبعیض و عدم تدارکاتچی بودن ریاست جمهور هم در پایان بیان شد که کروبی در پاسخ گفت که باید در اجرا قوی عمل نموده و از جنجال و هیاهو نیز پرهیز نمود٬ و در نهایت امر هدف و نیت خود را اینچنین بیان نمود که همهی مردم ایران احساس سهیم بودن در ادارهی کشور نمایند.
در پایان نیز سوالهایی از وی پرسیده شد که از جمله پرسشها در بارهی تبیین مجدد اختیارات ریاست جمهوری بود که آیا در برنامهی وی قرار دارد و یا خیر٬ که او در پاسخ گفت معتقد به استفادهی بهینه از اختیارات موجود برای رئیس جمهور میباشد و سپس به استفادهی از دیگر موارد بپردازد٬ دیگر پرسش در باب شورای فقها بود که کروبی به مثبت بودن این امر اشاره نمود٬ همچنین نظر او را در باب گفتههای احمدینژاد دربارهی اسرائیل و مسائل حواشی آن جویا شدند که در پاسخ اعتقاد خود را به صلح و حق مردم فلسطین دربارهی تصمیمگیری مسائلشان و عدم اعتقاد به نظرات جنجالی احمدینژاد را بیان داشت٬ در پایان نیز به پرسشی دربارهی سهام نفت و اشتباه پنداشتن آن با سهام عدالت توسط جامعه اشاره شد که در پاسخ گفته شد به زودی جزئیات و مسائل مربوط به آن تشریح خواهد شد.